Trendul numelor regale pentru anul 2014

In randul ,,bebelusilor roiali” anii trecut, si cel prezent reprezinta o perioada foarte interesanta. Ducele si ducesa de Cambridge au urmat un joc nu foarte dificil de deslusit in ceea ce priveste numele micutului George care s-a nascut in 2013, urmand ca in 2014 sa se nasca Mia, fetita celei de-a doua nepoate a reginei, Zara Philips. Asadar si ultima veste, aceea conform careia ducesa Kate e insarcinata din nou, a fost un prilej de forfota, toata lumea incepand sa faca speculatii si sa ghiceasca numele viitorului membru care se zvoneste ca se va naste in luna aprilie a anului 2015. De-a lungul anilor, alegerile facute de familiile regale s-au mentinut in topurile celor mai populare nume, in special in ceea ce priveste numele de baieti care raman la fel de rasunatoare : Wiliam, George, Harry, Henry sau James se afla si acum in topul celor mai populare 20 de nume pentru baieti, mai exact, sunt pe pe pe pozitiile 12, 18, 10, 13, respectiv 9. Pe locul 54 mai gasim si numele de Arthur. In ceea ce priveste numele de fete, acestea nu sunt la fel de populare precum cele de baieti, insa intalnim cateva in topul 100 alcatuit de experti. Elizabeth se mentine in top pe pozitia 31, Mia e acum pe pozitia 14, Sarah e pe 51, Zara a avansat pe 63 si Victoria e pe locul 80. De mentionat este faptul ca numele de Kate si Catherine au revenit in top 100.

Predominanta numelui de Elizabeth, umele actualei regine este foarte des intalnit in Marea Britanie, in ultimul an avansand 17 pozitii in top, pe locul 31. Acest nume este simpatizat de public si deoarece are foarte multe forme scurte, de alint, cum ar fi : Lizzie, Betty, Betsy, Bess, Beth si Eliza printre altele. Probabil acesta e unul dintre cele mai relevante motive pentru alegerea este atat de des intalnita in randul parintilor. Originea numelei Elizabeth este una ebraica, avand semnificatia unui juramant luat fata de Dumnezeu. Desigur, cea mai importanta semnificatie pentru istoria monarhiei o au cele doua regine ale imperiului britanic : Elizabeth I si Elizabeth II, actuala regina.

Oare ce nume vor alege Kate si Wiliam? In 2013, specialistii au ghicit din timp numele de George, insa acum dificultatea consta in faptul ca nu se stie exact sexul viiorului membru. Totusi, din moment ce cuplul a ales deja numele de George pentru baiat este lesne de presupus ca vor alege pentru urmatorul copil un nume care sa fie oarecum complementar. Astfel, daca urmatorul membru al familiei regale va fi o fetita, speculatii intense se fac in jurul numelui de Charlotte. Aceasta era alegerea publicului daca primul copil era o fetita, fiind un nume indragit de britanici, clasandu-se pe locul 17 in topurile din anul trecut. Originea numelui poate fi plasata atat in cultura engleza, cat si in cea franceza, fiind forma feminima a lui Charles. Numele a fost popularizat in Regat in secolul al XVIII-lea prin intermediul reginei Charlotte. De asemenea, datorita faptului ca are mai multe forme derivate, precum Lottie, Lotte sau Charlie, este extrem de popular, nu doar in Anglia, ci si in Republica Irlanda si Australia.

Daca barza va aduce din nou in baietel in familia regala, favorit detasat este numele de James. De altfel, se intampla rareori ca numele de James sa cada din topul 10 al preferintelor din randurile englezilor. Numele este considerat unul care imprima autoritate, un nume este in mod traditional considerat regal, derivat din limba latina, Iacomus. De notat este faptul ca originile numelui pot fi regasite si in cultura iudaica, cuvinte precum “agev”, sau “agab”, avand semnificatia de vindecare ori inlocuire.

Cu toate ca mai este ceva timp pana cand discutam de un nou membru al familiei regale, avand in vedere popularitatea acesteia, trecand cu mult peste granitele insulei, evenimentul va fi cu siguranta unul extrem de mediatizat si pe continent, precum si in intreaga lume. In aceste conditii, este de inteles ca, cel putin in Marea Britanie deocamdata, speculatiile s-au transpus intr-o adevarata febra a pariurilor. Astfel, se poate paria pe sexul copilului, culoarea parului, a ochilor, chiar si pe posibilitatea unor gemeni sau tripleti si, in mod evident pe nume, unde s-au inregistrat si cele mai mari sume pariate. Astfel conform unei prestigioase case de pariuri, Paddy Power, topul probabilitatii este condus de nume precum Elizabeth, Henry sau Victoria, toate fiind cotate cu sanse de 10/1. Surpriza vine insa din partea unora care si-au incercat cu adevarat norocul cu numele Macbeth, care conduce topul cotelor avand sanse de 500/1.