Trendul in numirea bebelusilor de catre vedete

In randul bebelusilor nou nascuti in elita vedetelor autohtone, anul 2014 a reprezentat un adevarat impact din perspectiva numelor alese. Campul numelor alese de catre vedete este din ce in ce mai vast, si fiecare reuseste sa impresioneze intr-un mod diferit, dar placut. Evident, au existat si unele alegeri mai nefericite, insa critica actuala se refera doar la perioada de fata, si nu stim cum vor evolua metodele de a gasi un nume potrivit copiilor.

Anul acesta parintii vedete sau nu, au avut idei foarte originale in numirea micutilor lor, astfel incat si-au numit copiii dupa formatia preferata – Zeppelin, dupa cantareata preferata : unii si-au numit fetitele Lorde, altii dupa un nume de lant hotelier : Hilton, dupa deumirea unei bomboane : Hershey, dupa denumirea unei mirodenii : Saffron sau s-a ajuns ca unii parinti sa aiba ca si inspiratie un brand de masina, de exemplu Audi. Ba mai mult, daca am spune ca posibilitatile sunt pana la luna, ei bine se pare ca nici luna nu e limita, atata timp cat unii parinti si-au numit bebelusul  Moon.

Printre cele mai semnificative nume se numara evident cel al viitorului mostenitor al tronului britanic : George Alexander Luis . Kate si William au anuntat venirea pe lume a pimului lor copil in data de 22 iulie, totodata anuntand si numele acestuia care are o semificatie strans legata de istoria familiei : George duce cu gandul la Regele George al V-lea, fondatorul Casei de Windsor, Alexander este numele favorit al lui Kate care a insistat ca micutul sa poarte acest nume, poate si pentru faptul ca numele complet al Reginei Elisabeta este Elizabeth Alexandra Mary, si Louis este completarea numelui tatalui bebelusului, printul William Arthur Philip Louis.

Pe langa ei, anul acesta au mai devenit parinti si Kelly Clarkson si sotul ei, care si-au numit fetita River Rose, inspiratia fiind natura : river (rau), rose (trandafir).  Tot legat de natura, dar avand ca inspiratie anotimpurile, Christina Aguilera si-a numit fetita Summer Rain (vara, ploaie) . Gween Stefani ajungand la cel de-al treilea copil a ales un nume de rezonanta mitologiei grecesti : Apollo Bowie Flynn. Cantareata Ciara si-a denumit beblusul Future Zahir, primul nume fiind si cel al tatalui.

Un nume interesant este cel al baietelului lui Megan Fox : Bodhi Ransom, primul nume avand legatura cu budhismul si semnificand : ,,inteles si condus de Budha in natura lucrurilor” . Pentru numele Ransom insa nu s-a gasit nicio explicatie, si se pare ca parintii nu sunt foarte dornici s ail explice presei, dorind sa nu faca public motivul alegerii numelui.

Tot dupa un nume romantic s-a indreptat si actrita Scarlett Johansson care si-a numit fetita simplu, Rose.  Robie Williams in schimb a ales un nume mai interesant pentru baiatul sau, si anume Charlton Valentine Williams, si acesta evitand sa relateze motivele.

Actrita Drew Barrymore a ales sa isi numeasca fetita Frankie, un nume la care a ajuns sa fie de accord impreuna cu sotul ei dupa incercari repetate de a ajunge la un consens. Explicatia numelui e una draguta, actrita sustinand faptul ca si soacra ei are un nume masculin: Franco.

Nu doar vedetele de peste ocean au ales nume frumoase pentru copii lor, ci si cele din Romania. Asadar, Alina Sorescu a ales pentru fetita ei numele de Elena Carolina, Anca Serea a ales pentru fetita ei numele de Ava Stephanie, Oana Roman a ales numele de Maria Izabela si Dana Rogoz a ales pentru baiatul ei numele de Vlad Luca Dragomir.

Pe langa numele interesante propuse de catre vedete in ultimul an, nu putem sa uitam si de numele cu rezonanta din anii anteriori. Asadar, amintim de numele ales de Alicia Keys pentru baiatul ei Egypt Daoud, numele ales de Toni Braxton pentru baiatul ei : Diezel Ky,  Beyonce a ales numele Blue Ivy pentru fetita ei, Cher si-a numit fata Chastity, si baiatul Elijah Blue, Clint Eastwood si-a numit fetele : Francesca si Kimber, Jessica Alba si-a numit fetitele: Honor Marie, si Haven Garner, Tom Cruise si Katie Holmes si-au denumit fetita Suri, si nu in ultimul rand, sa nu uitam de cuplul Brangellina, Brad Pitt si Angelina Jolie care au ales cate un nume special pentru toti cei 6 copii ai lor : fetele : Zahara Marley, Shiloh Nouvel, Vivienne Marcheline, si cei 3 baieti : Maddox Chivan Thomton, Pax Thien, Knox Leon.