Preziceri nume de bebelusi internationale pentru 2015

Pe parcursul ultimilor ani, alegerea numelui pentru noul membru al familei a fost din ce in ce mai influentata de diferiti factori, incepand de la nume traditionale, nume specifice culturii pop, sau chiar si alegerile facute de vedetele autohtone. Asadar, in 2015 e foarte probabil ca tot acestea sa fie elementele centrale care ii vor determina pe viitorii parinti in alegerea numelui perfect pentru micut.

Acum cu nasterea viitorului membru al familiei regale care e zvonita ca va avea loc prin luna Aprilie, se prezice un nou val in randul numelor populare pentru micuti, deoarece dupa ce Kate si William au ales numele de George in 2013, in toate colturile lumii se inregistrau pe zi ce trece mai multi baieti cu acest nume, urmand o adevarata isterie in randul tinerilor parinti. In anul 2013, persoanele cunoscute in domeniu au ghicit din timp numele de George care se situeaza printre cele mai inalte topuri ale numelor popular din Anglia, insa pentru viitorul membru al familiei regale inca nu s-a pronuntat nimeni. Vom vedea care va fi noul trend setter pentru numele de bebe, si speram sa fie unul de fata!

 

Se vor pastra in 2015 tendintele anului 2014?

 

In randul presei internationale, in special cea americana, la finele anului 2014 s-au organizat numeroase statistici privind popularitatea unor nume. In prezent, dilema este daca topurile celor mai populare 10 nume se vor pastra in 2015, sau tinerii parinti vor fi mai inventivi? Probabilitatea este ca acestea se vor pastra, cu unele mici modificari,deoarece in ultimii ani, un procent de peste 50% din numele populare dintr-un an s-au raportat si in anii urmatori, ramanand in topuri. Printre aceste nume amintim de exemplu: Sophia, Emily, Lily, Olivia pentru fete, si Jack, Oliver, Noah sau Jacob pentru baieti.

A fost surprinzator cum in anul 2014 Muhammad a sarit in topul celor mai populare nume pentru baieti, de aceea ne asteptam la o ascensiune privind numele mai „vintage” chiar daca acestea vor parea alegeri mai neobisnuite.

 

Ce elemente vor influenta mai mult in 2015?

 

TV-ul, filmele, serialele si in special cultura pop alaturi de marile vedete sunt cele care par ca ii acapareaza pe parinti si in anul 2015. De exemplu, promovarea ultimului film din seria The Hunger Games deja provoaca o nebunie in randul fanilor, asadar nu ne-ar surprinde ca in 2015 sa apara si primul bebe inregistrat cu numele de Katniss, in randul numelor pentru fete. Sau de ce nu, numele de Jesse, Skyler sau Walter din popularul Breaking Bad. Si sa nu uitam de popularitatea imensa pe care a obtinut-o seria Game of Thrones, de unde vom simti influentanumelui Emilia pentru fete, si Tyrion pentru baieti.

 

5 nume predestinate populare pentru 2015

 

Cercetatorii americani au selectat 5 nume care pentru anul 2014 nu au reusit sa se clasifice in top 100, insa exista sanse mari ca in acest an sa fie foarte populare. Numele pentru fete sunt : Lana, Lila, Martha si Brooke, iar pentru baieti : Roman, Andy, Jesse, Jenson si Corey.

Impactul celebritatilor

 

Ce nu se poate anticipa, nici stapani e impactul pe care il vor avea celebritatile in acest domeniu. In ultimul an, vedetele au luat decizii inspirate, sau foarte proaste si am avut parte de multe surprize care au format adevarate trenduri. Inainte de anul 2014 nu am fi pomenit bebelus cu numele de Bear sau Buzz asa cum a ales Costas Winslet sa isi numeasca baietelul,sau Tom Fletcher. Asadar, ce ne ramane de facut este sa ii urmarim pe cei care vor avea un copil in anul 2015, si sa vedem ce decizie vor lua in privinta numelui micutului.

 

Numele scurte si puternice

 

Un foarte mare impact in anul 2014 l-au avut numele scurte si puternice care au urcat considerabil in topuri, persoanele in domeniu prezicand o popularitate crescuta a acestora si pentru anul 2015.

Aceasta idee de nume scurt si puternic este inspirata tot din randul vedetelor. Iata cateva exemple : Titan (Kelly Rowland), Jaxon (Claire Sweeney), Milo (Greg Rutherford), si Apollo (Gwen Stefani). Desi cateva dintre acestea nici nu se numara printre cele mai populare 100 de nume din anul 2014, expertii prezic o crestere pentru anul 2015, deoarece in ultima perioada parintii isi indreapta atentia spre nume cat mai interesante, prin intermediul carora sa isi distinga micutii de ceilalti cu nume mai populare, unele obositor de des intalnite.