Numele mijlociu – o provocare!

Sa recunoastem, e destul de greu sa gasesti un nume perfect pentru copilul tau, daramite doua, sau chiar mai multe. Numele mijlociu incepe sa ia amploare de ceva vreme incoace si gasirea unui nume care sa se imbine perfect cu cel initial, si cu cel de familie devine o adevarata provocare!

Se spune ca numele mijlocii completeaza tot pachetul identitatii. Numele intreg apare pe documentele importante, cum sunt actele de identitate, pasaportul, buletinul, iar trendul recent ne spune ca oamenii cand isi incep activitatea profesionala de multe ori se reprofileaza sa se prezinte cu numele mijlociu, si renunta la porecle. Un nume mijlociu este foarte folositor pentru copilul care vrea sa se distinga dintr+un grup in care sunt mai multe persoane cu acelasi nume. Ba mai mult, evitati sa va puneti copilul in situatia ciudata cand unii se vor mira de faptul ca el nu mai are si alt nume.

Asadar, noi va vom oferi niste piste pe care daca le veti urma, veti reusi sa gasiti numele mijlociu perfect. Nu uitati insa regula generala: nu e nicio graba!

Iti place cu suna!

Indiferent la ce nume te gandesti, felul cum suna impreuna e cheia! Asa ca, spune-le cu voce tare, si incearca diferite combinatii pana ce iei decizia finala.

Atentie la initiale!

Impreuna cu partea sonora, e nevoie de o atentie sporita la initiale, si in special la ordinea acestora. De multe ori, atat cat timp copilul e mic, dar si pe parcursul vietii vor exista situatii in care se vor folosi doar initialele, iar de multe ori acestea pot forma cuvinte de 3-4 litere, care sa nu ti se para chiar potrivite sau adecvate, asadar e mai bine sa eviti asa ceva.

Cifra zece!

Desi eviti cele mai in trend nume, pentru ca toti le aleg, de multe ori s-ar putea sa gasesti inspiratia printre cel mai des folosite nume din ultimii ani. Exista multe organizatii care la nivel national analizeaza aceste aspecte. De exemplu, in anul 2010, in Statele Unite, top 10 cele mai folosite nume erau pentru baieti: Jacob, Etan, Michael, Jayden, Alexander, Noah, Daniel, Aiden, Anthony iar pentru fete: Isabella, Sophia, Emma, Olivia, Ava, Emily, Abigail, Madison, Chloe si Mia.

Google e esential!

Crezi ca ai gasit combinatia perfecta, dar tot nu esti sigura? Ar fi o idee buna sa incerci sa vezi ce ar spune google despre acel nume. Daca esti perfectionista, poate ai vrea sa nu iti pui copilul in vreo situatie jenanta, si sa ajunga la un moment dat sa fie asimilat cu vre-o persoana ale carei calitati nu am putea sa spunem ca sunt de admirat.

Insipira-te din familie

Numele mijlociu pentru vitorul membru ar putea lua forma si unui onor adus unui membru de familie. Poate fi vorba aici de bunica ta, de mama ta, de bunicul tau, o matusa mai apropiata, sau de ce nu, chiar si sora ta.  E frumoasa idea cand te uiti inapoi printer numele generatiilor si recunosti acelasi nume mijlociu, sau in orice alta forma, prezenta constanta a unui nume care deja devine emblematic pentru voi.

Evita numele ,,Junior”

Nu spunem ca nu ar trebui sa iti numesti copilul dupa tata, daca asta vrei sa faci, dar poti sa continui lehgatura familiala prin  alt nume, sin u trebuie sa recurgi neaparat la un nume atat de evident ,,Junior” deoarece poate ar fi o idee buna sa ii acorzi un nume cu mai multa individualitate.

Strecoara ceva netraditional!

Daca iti place un nume mai interesant, dar nu vrei sa risti si sa il folosesti ca numele principal, poti foarte bine sa il alegi ca si numele mijlociu. Nu conteaza ca e un nume vechi, sau e dificil de pronuntat, deoarece prin intermendiul numelui mijlociu parintii sunt putin indrazneti, si pot iesi un pic din cotidian.

Mai sus sunt cateva idei pe care daca le vei urma vei gasi combinatia perfecta pentru noul tau membru al familiei. Daca te-ai decis deja, e perfect, dar e important sa fii precauta si sa incerci sa te gandesti putin pe viitor, sa te orientezi daca  i-ar placea, daca I s-ar potrivi, lucru nu foarte usor, avand in vedere ca inca nu ii cunosti personalitatea, si tot ceea ce poti sa faci este sa speri ca va semana cu tine, sau cu taticul lui.