Cum sa alegi numele ideal pentru copilul tau?

Alegerea numelui potrivit pentru copilul tau este de multe ori o sarcina dificila deoareceĀ  acesta ii va ramane pe viata. In timp ce unele tari au restrictii stricte privind alegerea numelui, in America gasim aproape orice nume. Cu atatea optiuni, alegerea poate fi de cele mai multe ori foarte coplesitoare.
Si, desigur, veti primii sugestii in mod regulat de la familie, prieteni si chiar straini, ceeace nu strica sa fi deschis la noi idei, insa, la sfarsit, decizia iti apartine in totalitate tie si partenerului tau.
De unde sa incepi?
Incepe sa discuti despre nume cu partenerul tau cat mai curand posibil, pentru a stabilii o serie de orientari. Pastreaza o lista de nume favorite la indemana, astfel incat, sa poti adauga in ea ori de cate ori un nume iti apare in gand. Poti, de asemenea, sa utilizeziĀ  un site specializat in nume de copii pentru inspiratie si ideii noi. Exista o multime de considerente atunci cand te decizi cu privire la un nume, cum ar fi, evitarea initialelor jenante sau poreclelor, si, de directia clara a apelativelor asociate cu amintirile rele.

 

Principalele puncte de pastrat in minte sunt : sunetul si compatibilitatea. Cum suna numele copilului tau atunci cand este spus cu voce tare este unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie sa te gandesti. Combinand un nume de familie care incepe cu o vocala, in general, nu este cea mai buna alegere, numele tinzand sa ruleze impreuna („Eva Anderson”). Evitati prenumele care rimeaza cu numele de familie si numele format din jocuri de cuvinte. Un nume de genul „Holly Wood” sau „Bud Weiser” va fi dragut pentru aproximativ cinci minute. Apoi, copilul va fi „blocat” cu acest nume pentru tot restul vietii.

 

Unicitatea. Un nume neobisnuit are avantajul de al face pe purtator sa iasa in evidenta din multime. O modalitate de a realiza un echilibru este de a alege un nume familiar in cazul in care numele de familie al copilului este neobisnuit, si vice-versa.
Rudele si prietenii. Multi parinti aleg numele copilului dupa cel al bunicilor sau al altei rude sau prieten apropiat. Aceasta optiune e bine de luat in considerare. Inspira-te, dar nu mai spune la nimeni ce tu si partenerul tau ati decis pana dupa ce se naste copilul. Nu lasa pe nimeni sa te preseze cu un nume care nu iti place.
Nume religioase. Preferintele tale religioase te-ar putea conduce spre o anumita categorie de nume. Sau poate ca familia ta are o traditie de a numii primul nascut dupa parintii lor. Daca iti place un nume dar nu este traditional familiei tale, poti lua in considerare utilizarea ca un nume de mijloc.
Initiale si porecle. Oamenii, in special copiii, pot fi cruzi atunci cand vine vorba de porecle, asa ca incerca sa anticipezi pe cele potential jenante, astfel poti exclude din timp anumite probleme viitoare. De asemenea, sa fii constient de initialele numelui copilului tau.
Tine minte, cel mai important criteriu in alegerea numelui, este, ca numele sa fie simplu si placut pentru tine si partenerul tau.

One thought on “Cum sa alegi numele ideal pentru copilul tau?

Comments are closed.