Nume de fete englezesti cu o semnificatie deosebita

In ziua de azi, parintii nu cauta doar un nume unic pentru viitorul membru al familiei, ci si un nume care sa aiba o insemnatate speciala, mai aparte. Asadar, noi am facut o selectie de nume care impreuna formeaza categorii a caror insemnatate va vor face mandri de alegerea dumneavoastra.

Problema e ca toti avem cate un nume favorit, insa rareori ii cunoastem semnificatia. Tuturor ni s-a intamplat sa ne intrebam oare ce inseamna mai exact. Frumusetea unui nume nu deriva doar din natura melodica a felului in care rasuna, ci si datorita unei semnificatii mai aparte, care parca le completeaza. De aceea, cand vine vorba de fetite, mamele sunt mai sensibile in ceea ce priveste alegerea numelui. Majoritatea tinerelor mamici cauta pentru fetitia lor un nume care sa denote o trasatura de caracter pe care spera sa o intalneasca la copil, de aceea cautarea e mai intensa, uneori mai obositoare, alte ori insa se poate intampla sa gasesti numele perfect in momentul in care iti vezi fiica pentru prima data.

Legat de trasaturile de caracter, s-ar putea sa iti placa:

 • Sophia inseamna inteleapta,
 • Emma e legat de ceva complet, care umple lipsuri,
 • Olivia e legat de maslin, simbolul pacii,
 • Isabella trimite cu gandul la devotamentul pentru divinitate
 • Hannah exprima gratie,
 • Mia duce cu gandul la un copil dorit foarte mult,
 • Maddisson reprezinta un dar al divinitatii,
 • Violet e simbolic pentru flori,
 • Victoria reprezinta triumful,
 • Amity reprezinta prietenie si armonie,
 • Nada inseamna speranta,
 • Irene ne duce cu gandul la pace,
 • Linnea trimite cu gandul la flori,
 • Orianna reprezinta ceva aurit, de nepretuit.

Pe langa acestea, am selectat o lista de nume care reprezinta DRAGOSTEA din diferite culturi din colturile lumii. Dintre acestea amintim:

Darlene (iubita cu gingasie), Kalida (iubita cu mult drag), Milada (iubirea mea), Grania (dragoste), Kennocha (placuta, dulce), Amia (mult indragita), Cheryl (foarte draga), Afrodita (zeita iubirii) Theophilia (iubita de Dumnezeu), Cara (cea mai draga), Vida ( iubita precum pretuirea pentru viata), Carina (foarte draga, dragalasenie), Amada (foarte iubita, si dorita), Amor (iubire).

Nume care trimit cu gandul la FERICIRE:

Te gandesti la un nume care sa exprime fericire? Ei bine, am alcatuit o lista care exprima aceasta trasatura atat de placuta, care sa fie regasit in insusi numele copilului:

Farrah (fericita), Caroline sau Carolina (cantec de fericire), Felicity sau Joy (fericire), Luana (incantata, fericita), Allegra (plina de viata), Halona (o avere de fericire), Trixie (foarte zambareata) si Beatrix (cea care aduce fericirea).

Nume care trimit cu gandul la FRUMUSETE:

Dintre acestea am gasit urmatoarele nume care au mare legatura cu ,,frumosul”:

Jamille (superba), Kenna (atractiva), Lana (atractiva si pacifista), Naveen ( foarte frumoasa), Belinda (cea mai frumoasa), Elle (frumoasa ca din povesti), Lily (duce cu gandul in egala masura atat la puritate, cat si la o frumusete aparte) Mabel (frumoasa mea).

Nume care inseamna NOBIL :

O fiica nobila si puternica e ce isi doresc toate mamicile, nu? Ei bine, aceste trasaturi le poti impregna inca de la inceput, prin alegerea unui nume care sa duca cu gandul la nobilime. Exista multe nume care inseamna ,,nobil” dintre acestea amintind: Adalia, Alisia, Elsie, Ethel, Mona, Patricia, Abrianna, Adella, Adette, Alonsa.

 

Nume care inseamna PUTERNIC :

O alta lista, e cea pentru numele care denota un caracter puternic : Brianna, Bridget, Birkita, Karla, Nina, Chriselda, Gitta, Allona, Isa, Valeria, Brita.

Nume de fete care inseamna MIRACOL :

– Karishma, Alzane si Karamat toate inseamna ,,miracol” si sunt culese din zonele exotice ale lumii. Pe langa acestea, Daniela, forma feminina a numelui Daniel are mare legatura tot cu zona miraculosului, facand trimitere la Daniel, cel care a supravietuit dintr-un incident din groapa leilor amintit in Vechiul Testament.

Nume CU REZONANTA BIBLICA :

Cand vine vorba de persoanele credincioase, care isi pun multa speranta in divinitate, un nume cu rezonanta crestina este cel mai potrivit. Asadar, va propunem urmatoarele:

Abigail – denumirea din Vechiul Testament pentru ,,bucuria lui Dumnezeu”